Het verschil maken : leiden op jouw eigen unieke manier. 

Nieuw als manager of nieuw als management team. Hoe ga jij leiding geven? Wat heb je geleerd? Of wil je absoluut anders doen dan ... Dit raakt meteen de kern van leidinggeven: hoe ziet jouw unieke leiderschap eruit? Wat is jouw kompas? 

Vervolgens gaat het erom wat je doet. En wat je laat.

Een greep uit de praktische onderwerpen die aan bod komen: een hanteerbare agenda, prioriteiten, persoonlijke groei, samenwerken, business model, talent en capaciteit, zien en gezien worden, luisteren om te begrijpen, vragen om te verbinden, taakverdeling, afspraken maken.

 

Jouw nieuwe rol: managen, van doen naar faciliteren

In jouw nieuwe rol als manager kom je vanuit het werkveld. Vanuit doen.

Jouw rol is nu echter veranderd: je moet overzicht bewaren en tegelijk inhoudelijk sterk zijn.

Projecten pak je enthousiast aan, je bent een goede eigenaar.

En dan zijn er de gaten in de organisatie. Die loop je dicht.

Je lost escalaties op, zucht eens diep en gaat weer verder. Voortdurend schakelend tussen overleg met directie en holding naar gedetailleerde discussies op de werkvloer. 

Superleuk en uitdagend. En stiekempjes groeit het aantal uren dat je werkt. Lange dagen worden heel lange dagen. Telefoontjes om 7 uur 's morgens zijn geen probleem. En mail wegwerken tussen 9 en 10 uur 's avonds. Ach, is toch zo gebeurd?

Hoeveel petten heb jij op? Is het tijd om er een paar af te zetten?

"Toen het op papier stond zag ik hoeveel het was" aldus Paulette over "De petten van Paulette"

Nieuw of vernieuwd MT / bestuur: teamkracht

Het MT is in korte tijd bijna geheel vervangen of het bestuur van de nieuwe stichting is net begonnen. De teamleden zijn aangehaakt op de doelstellingen van de organisatie en de opdracht van het MT/bestuur. Ieder voor zich heeft zich hier emotioneel en zakelijk verbonden.

De samenwerking komt langzaam op gang. De initiatiefnemer of directie gaat voortvarend aan de slag om iedereen te mobiliseren. Om acties te nemen en vooruit te gaan. Het gaat best lekker, zo. Iedereen doet mee, en zoekt onderweg haar/zijn plek in het geheel.

Dan breekt het moment aan, dat het nodig is om verder te kijken. De initiatiefnemer of directie kan het niet meer alleen 'trekken' en moet zich 'gedragen' weten. 

Waar richten jullie de blik op? 

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together”.

Afrikaans gezegde, vaak gequote door Nelson Mandela