Blik op de Toekomst

Met de Blik op de Toekomst serie begeleid ik jullie team op weg naar jullie toekomst. Uiteraard start ik met het gezamenlijk kompas. Ieder voor zich heb je je verbonden met doel en opdracht van het team. Zo krachtig om dat met elkaar te delen en vast te leggen in woord en beeld.

En ja, dan is het zaak om te bepalen wat het eerste aandacht nodig heeft. Want "het is leuk hoor om te dromen, maar we moeten wel op de grond blijven doorstappen", zoals een deelnemer eens zei. Een mooi onderwerp voor de tweede sessie.

Jullie bepalen waar jullie aandacht aan willen besteden. Ik bereid met 1 of 2 teamleden de sessie voor en dan gaan we aan de slag. Met flaps en stiften, modellen, vragen, verwondering en waardering. We sluiten af met een actielijst, zodat alle mooie dromen en gedachten ook werkelijkheid gaan worden in jullie samenwerking. 

"Zo knap hoe jij uit die schijnbaar incoherente bijdrage van de deelnemers
een samenhangend en eenvoudig te begrijpen verhaal maakt"

Marijke de Hullu, bestuurslid stichting YvYa over mijn rol als procesbegeleider

Blik op verandering

Zo'n Blik op de Toekomst serie is vooral van toepassing voor nieuwe organisaties of organisaties met een nieuwe opdracht. 

Bestaande organisaties zijn continue in beweging: verhuizing, vernieuwing IT, procesverbeteringen, her-organiseren.

5 x waarom vragen én de vraag beantwoorden, maakt dat je tot de kern van de reden voor verandering komt. Kun je geen antwoord geven? Wat dan? Terug naar de tekentafel of het hele feest afblazen?

Die 5x waarom geven je goed zicht op het kompas waarop je vaart. Is het niet helder genoeg, dan is de verandering gedoemd te mislukken. Of in ieder geval met veel schade te behalen.

Neem die eerste stap en bepaal je kompas. Of er een serie ontstaat, bepalen jullie.