Draagwijdte

Meteen zie ik de adelaars vliegen. Zwevend op hun brede vleugels.Gebruik makend van de thermiek om de aarde rustig van grote hoogte af te bekijken. Af en toe cirkelend naar beneden en dan weer zwevend omhoog. Majestueus. Stipjes tegen een blauwe lucht. Ik ben geraakt.

Drijfkracht

Werken vanuit je hart. Of met hart en ziel het verschil maken. 

Ikigai, The golden Circle. Soms moet je er niet naar op zoek gaan, maar praktisch aan de slag met dat wat je belemmerd.

Van binnenuit:

Drijfkracht

Spil

met hart en ziel

Inzicht door overzicht

Is wat deze machtige vogel mij leert. Door loslaten van details en vertrouwen op het proces een stapje terug doen en boven de materie zweven. Plots vallen dan puzzelstukjes in elkaar. Het inzicht.

Vroeger was het genoeg om mijn wiskunde-leraar uit te leggen wat ik niet snapte, om te snappen wat het antwoord op mijn eigen vraag was. Halverwege mijn uitleg zei ik dan 'oh, laat maar, ik snap het al..' Hij vond dat niet fijn, en ook wel weer grappig. Vond hij niet fijn, want hij Herken je dat? Nu heb ik daar mijn collega's en coach voor. Soms lukt me dat niet alleen. Dan vraag ik een collega mij uit de details te trekken. Door gebruik te maken van de thermiek, komt regelmatig als metafoor voorbij: inzicht door overzi 

Raak jij anderen met wat jij doet? Of met hoe je het doetSynoniemen zijn: invloed, impact, werking.

Alles wat je doet heeft effect. De vraag je stelt, het antwoord dat je wel of niet geeft. Wat is het effect van wat jij doet? Is dat het gewenste effect?

Hoe meer je doet wat bij je past, hoe groter de impact die je hebt.

, Nuttige capaciteiten, wanneer je het verschil wilt maken.

Alles wat je doet heeft impact. Met wat je doet, breng je teweeg. Met jouw vragen die je stelt, breng je teweeg. Is dat wat je hier te brengen hebt? Jazeker! Moet je precies jouw missie in het leven kennen om impact te hebben? 

Impact:

draagwijdte -> blauwe adelaar, inzicht en overzicht

resultaat, effect, functie, gevolg

leiding geven op jouw manier

 

 

Soms in jezelf zoeken - petten van..

Soms met je team aan de slag - blik op de toekomst

Soms hands-on voeten in de klei