Home » DutchHappiness Dagstart

Geluk zit tussen je oren

“Geluk zit tussen de oren” is populair gezegd een van de richtlijnen van de Boeddha in het denken over geluk. De moderne wetenschappers die geluk onderzoeken, onderschrijven de gedachten van Boeddha en meerdere oude denkers: het bewustzijn speelt een belangrijke rol bij geluk. In het westen associeren we geluk met momenten waarop positieve emoties een rol spelen. In het oosten denkt men vooral aan rust en gelijkmoedigheid. 1) 

Het hoogste goed

Geluk blijkt universeel het belangrijkste streven van de mens te zijn; het hoogste doel of hoogste goed. Positieve emoties spelen een belangrijke rol in het ervaren van geluk. Positieve emoties maken ons creatiever en krachtiger in ons gedrag. Gelukkige mensen zien meer opties en hebben vaak meerdere oplossingen voor een probleem.

Trainen

Waar de denkers over geluk het ook over eens zijn, is dat de bewustzijnspier te trainen is. Dat gaan we dan ook doen. Dagelijks een halfuurtje. Met verschillende creatieve werkvormen prikkelen we ons bewustzijn. Dichten, vertellen, associeren, verbeelden, verbinden. 

Doe je mee?

De workshop "geluk zit tussen je oren" geven we maandag 15 tot en met vrijdag 19 maart dagelijks van 9.00 uur tot 9.30 uur. Elke dag heeft een ander thema en werkvorm. Steeds gericht op positief naar jouw wereld kijken. Soms individueel, soms in verbinding met anderen. Start de werkdag tijdens de Dutch Happiness Week met een wakker bewustzijn. Op naar geluk.

Je bent van harte welkom.

“De deur van het geluk gaat naar binnen open.” (S. Kierkegaard)

Schrijf je nu in voor een dagelijkse portie inspiratie en geluk. Je kunt je voor één geluksstart inschrijven voor €5  of voor
alle 5 geluksstarts voor €20.  

Over Marja en Nettie

Marja en Nettie hebben jarenlange ervaring als trainer en coach in het bedrijfsleven en bij de overheid. Ze maken zacht wat hard is en doen dat met heel hun hart.

Marja werkt in ICT & Zorg vanuit de overtuiging, dat iedereen invloed heeft op het resultaat. Hoe groot of klein dat resultaat ook is. Samen werken vanuit de kern. Vanuit persoonlijke kracht. Daarom vind ze de workshops in de Dutch Happiness Week zo passend: hoe beter je in je vel zit, hoe sterker jouw persoonlijke kracht, hoe meer jij raakt. 

Nettie helpt teams om de samenwerking te verbeteren. Ze gelooft in intrinsieke motivatie, van het team en van de teamleden zelf. Goed in je vel zitten en staan voor wat je gelooft draagt bij aan jouw impact in het team. Bewustzijn van hoe mooi het leven is, is een eerste stap.


Marja en Nettie zijn verbonden met Gilde Plus Parktheater. Gilde Plus Parktheater is een jonge sociale onderneming van samenwerkende professionals. Een moderne variant van de middeleeuwse gilden die verschillende disciplines samenbrengt. Delen van elkaars kennis, vakmanschap en ervaring zorgt voor kruisbestuiving.

1) Uit "Op naar geluk" van Ab Dijksterhuis