Home » Geluk & Angst

Geluk & Angst

Gepubliceerd op 25 februari 2021 om 15:00

Al een poos geleden deelde ik dit gedichtje op mijn site. Het intrigeert me en ik wil het delen. Maar waarom? Waarom vind ik het de moeite waard om jou dit te laten lezen?

Geluk is voor mij een woord met licht. Positief, vrolijk, dankbaar. Uitbundig en ingetogen tegelijk. Een woord met ruimte en beweging, interactie en creativiteit.

Angst is een donker woord. Een woord van verstarring, wachten op wat komt of vechten tegen dat wat komt. Een gevoel van geen keuze hebben, van overleven. 

Angst en geluk horen bij elkaar. Horen bij het leven. Ze kennen verschillende gradaties en bepalen meer of minder ons gedrag. Iets niet zeggen omdat je bang bent voor de reactie? Heeft met een angst te maken. Of vroeg opstaan om als eerste op dat prachtige zwarte ijs jouw schaatsen onder te binden? Je doet het omdat jij er gelukkig van wordt.

Streven naar geluk is wat ons drijft. Het is ons hoogste doel, beredeneerd Ab Dijksterhuis in zijn boek Op naar geluk.Tegelijkertijd houd angst ons soms tegen. Welke angst? De angst om zo krachtig te zijn, dat het ons voorstellingsvermogen te boven gaat?

Het intrigeert me: de grootste angst en het grootste geluk is zichzelf verliezen, de grenzen vervagen en opgaan in het onnoembare.

Het éne gaat over in vertrouwen controle loslaten, het ander over controle verliezen. Een andere beweging door het gebruik van  andere woorden.

Wat moet je er mee?

"Leuk hoor", hoor ik je denken. Want wat moet je als CIO met dit verhaal? Wat brengt het jou in jouw dagelijkse werkzaamheden?

Tja, van mij moet je hier niks mee. Ik nodig je uit om jouw gedachten hier een over te laten gaan. Geluk en angst zijn grote woorden, maar kijk eens naar positiviteit en negativiteit. Dat kom je dagelijks tegen. Hoe is de balans hier tussen? Uit onderzoek van Barbara Fredrickson blijkt dat positieve emoties zorgen voor meer creativiteit, voor meer interactie, bouwen op elkaars ideeën en meer oplossingsmogelijkheden zien (Broaden and Build Theory). Eerder deed ze onderzoek naar de interacties tussen teamleden en het effect van positieve en negatieve (non)verbale uitingen. Creativiteit en samenwerking in teams neemt significant toe, wanneer de verhouding positieve t.o.v. negatieve uitingen tussen 6:1 en 11:1 ligt. Hoger wordt het een happyhappy groepje, verdwijnt de geloofwaardigheid en de productiviteit. Minder positiviteit verminderd het vertrouwen en de productiviteit. In de interactie tussen twee personen ligt de ideale verhouding op 3:1 (pos:neg). Probeer het maar eens.

Persoonlijk leiderschap

Net als je in een vliegtuig de instructie krijgt om eerst het zuurstofmasker op te zetten bij jezelf en dan pas bij je kind, heb je als leider eerst voor jezelf te zorgen, voordat je dat voor jouw medewerkers, collega's en andere stakeholders kunt doen. Voor jezelf zorgen gaat over de hele mensen die je bent, niet alleen over jij als de leider.

Het is belangrijk om jouw eigen verhouding met geluk en angst of positiviteit / negativiteit te kennen. Dan kun je er mee omgaan, wanneer de een of de andere op een onhandig moment de kop opsteekt.

Ik wens je inzicht in jouw angst toe. Veel geluk!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.